Politie houdt inbrekers op heterdaad aan

Woensdag 2 oktober 2013
Bohanstraat, Schelluinen

Schelluinen - De politie heeft woensdagavond twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden in Schelluinen. Dankzij alerte buurtbewoners konden zij niets buitmaken.

Alerte inwoners van Schelluinen alarmeerden de politie nadat zij twee onbekende mannen in de straat zagen die zij niet vertrouwden. Ze hadden bijzondere interesse voor een woning aan de Bohanstraat. Agenten kwamen direct naar de locatie en werden door de buurtbewoners gewezen op de betreffende woning. Ook gaven ze aan dat ze glasgerinkel hadden gehoord. De agenten gingen de woning binnen en troffen geen bewoner thuis. Wel hoorden zij boven gestommel. Dit bleken de twee inbrekers. Zij kwamen met de handen boven het hoofd naar beneden.

De twee mannen, van 42 en 46 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, zijn aangehouden en zitten vast. De bewoner heeft aangifte gedaan. Er is niets weggenomen uit de woning dankzij de alertheid van omwonenden en daadkrachtig optreden van de politie.Meer nieuws uit de omgeving

Hoogblokland - Agenten hebben vrijdagmiddag 7 november jl. twee machinegeweren aangetroffen bij een hennepkwekerij in een woning in Hoogblokland. Een 25-jarige vrouw is aangehouden.
Giessenburg - Een 32-jarige bewoner van Giessenburg is woensdag 1 oktober op de Kerkweg zwaar mishandeld door een groepje mannen. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.
Giessenburg - Bij een alcoholcontrole op de Langeraadweg hielden agenten een 39-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Oosterhout aan. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Een agent raakte hierbij gewond aan zijn pols.
Arkel - Twee Arkelse jongeren zijn aangehouden nadat ze in de Prinses Beatrixstraat geparkeerde auto’s vernielden. Het duo werd gezien door omwonenden die meteen 112 belden en daarna zelf achter de verdachten aan gingen. Een verdachte probeerde er zwemmend vandoor te gaan, maar ook hij werd uiteindelijk aangehouden.
Schelluinen - De politie heeft woensdagavond twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden in Schelluinen. Dankzij alerte buurtbewoners konden zij niets buitmaken.
Hoogblokland - Een controle bij de A27 bracht de politie op het spoor van drie verdachten. Een van hen vervoerde verdovende middelen, de andere twee hielden zich mogelijk bezig met witwassen. De drie werden op donderdagavond op heterdaad aangehouden.
Hoogblokland - Agenten hebben op dinsdagavond een gestolen caravan gevonden toen zij deze controleerden op een parkeerplaats langs de A27. Twee verdachten werden aangehouden.
Giessenburg - De politie is op zoek naar slachtoffers van inbraak in de omgeving van Giessenburg. Op zondagochtend 12 mei 2013 hielden agenten drie verdachten aan. Die ochtend kwam bij de politie een melding van een verdachte situatie binnen. Daar was een auto bij betrokken die agenten aan de kant zetten tussen de rotonde bij Schelluinen en de oprit naar de Rijksweg A15.
  • Oozo.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Media Park, Heideheuvel 1, Bob Spaaklaantje 2B, 1217 ZG Hilversum - Kvk nummer 54506158 - BTW nummer NL851332444B01