> 

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan

Woensdag 2 oktober 2013
Bohanstraat, Schelluinen

Schelluinen - De politie heeft woensdagavond twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden in Schelluinen. Dankzij alerte buurtbewoners konden zij niets buitmaken.

Alerte inwoners van Schelluinen alarmeerden de politie nadat zij twee onbekende mannen in de straat zagen die zij niet vertrouwden. Ze hadden bijzondere interesse voor een woning aan de Bohanstraat. Agenten kwamen direct naar de locatie en werden door de buurtbewoners gewezen op de betreffende woning. Ook gaven ze aan dat ze glasgerinkel hadden gehoord. De agenten gingen de woning binnen en troffen geen bewoner thuis. Wel hoorden zij boven gestommel. Dit bleken de twee inbrekers. Zij kwamen met de handen boven het hoofd naar beneden.

De twee mannen, van 42 en 46 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, zijn aangehouden en zitten vast. De bewoner heeft aangifte gedaan. Er is niets weggenomen uit de woning dankzij de alertheid van omwonenden en daadkrachtig optreden van de politie.Meer nieuws uit de omgeving

Schelluinen - Bij een controle van een bedrijf aan de Parallelweg in Schelluinen op 29 september is de politie op goederen gestuit die bestemd zijn voor bedrijfsmatige hennepteelt. Na overleg met Openbaar Ministerie werden deze goederen in beslag genomen en het bedrijf verder doorzocht. Er werden geen aanhoudingen verricht.
Giessenburg - Twee jongens zijn aan zware verwondingen of erger ontsnapt, toen ze op in de nacht van 4 op 5 september op een fietspad langs de A.M.A. van Langeraadweg ten val kwamen.
Hoogblokland - Een 74-jarige inwoner uit Hoogblokland is dinsdag aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf. De man is in verzekering gesteld.
Hoornaar - Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie in Hoornaar drie mannen aangehouden die even daarvoor mogelijk probeerden in te breken een woning aan de Dorpsweg.
Hoogblokland - Agenten hebben vrijdagmiddag 7 november jl. twee machinegeweren aangetroffen bij een hennepkwekerij in een woning in Hoogblokland. Een 25-jarige vrouw is aangehouden.
Giessenburg - Een 32-jarige bewoner van Giessenburg is woensdag 1 oktober op de Kerkweg zwaar mishandeld door een groepje mannen. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.
Giessenburg - Bij een alcoholcontrole op de Langeraadweg hielden agenten een 39-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Oosterhout aan. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Een agent raakte hierbij gewond aan zijn pols.
Arkel - Twee Arkelse jongeren zijn aangehouden nadat ze in de Prinses Beatrixstraat geparkeerde auto’s vernielden. Het duo werd gezien door omwonenden die meteen 112 belden en daarna zelf achter de verdachten aan gingen. Een verdachte probeerde er zwemmend vandoor te gaan, maar ook hij werd uiteindelijk aangehouden.
Direct een e-mail bij nieuwe berichten in deze regio?
Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Giessenlanden.
  • Oozo.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Media Park, Heideheuvel 1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum - Kvk nummer 54506158