21 bekeuringen bij verkeerscontrole

Woensdag 6 februari 2013
Energieweg, Nijmegen

Nijmegen - Politieagenten hielden dinsdag tussen 08.30 en 15.00 uur een verkeerscontrole op de Energieweg in Nijmegen. 21 mensen werden bekeurd.

De controle richtte zich vooral op aanhangers en bromfietsers.

Twee mensen die gecontroleerd werden hadden nog een boete openstaan; in beide gevallen werd hun voertuig buiten gebruik gesteld en afgesleept.

Voor de volgende zaken werden bekeuringen uitgeschreven: overbeladen of niet goed bevestigde aanhangwagen (3x), defect remlicht (1x), te donkere folie op zijruiten (2x), niet werkende claxon (1x), verlopen APK (1x), rijden zonder rijbewijs (1x), bromfiets kan te hard rijden (5x), niet dragen gordel (3x), niet handsfree bellen (3x), gladde band (1x).

2013012186Meer nieuws uit de omgeving

Nijmegen - Woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur is een growshop aan de Klimopstraat in Nijmegen overvallen door drie gewapende mannen. De eigenaar van de growshop raakte daarbij licht gewond. De daders zijn er vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag. De politie is op zoek naar getuigen.
Nijmegen - In het politiedistrict Gelderland-Zuid zijn tijdens de jaarwisseling 21 mensen aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten. De mobiele eenheid is drie keer op pad gestuurd om in te grijpen bij onrustige en dreigende situaties in Culemborg en Nijmegen.
Nijmegen - Dinsdagavond zijn een ouder echtpaar in hun woning aan de Bredestraat in Nijmegen overvallen. De mannelijke bewoner raakte lichtgewond. Er zou sprake zijn van meerdere overvallers. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen.
Nijmegen - Zaterdagmiddag rond 16.45 uur vond op de T-kruising OC Huismanstraat met de Cantatestraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een stadsbus. Politie en ambulancedienst rukten onmiddellijk uit voor de hulpverlening. Een 78-jarige inwoner van Nijmegen, die als bijrijder in de auto zat, werd meteen gereanimeerd. Dit mocht niet meer baten, hij overleed even later in het ziekenhuis. Twee andere inzittenden van de auto raakten gewond.
Nijmegen - De politie heeft op Eerste Kerstdag twee mannen aangehouden na een inbraak in Nijmegen. Het duo werd betrapt tijdens een inbraak aan de Maanstraat. Een man zag bij de buren licht branden en vertrouwde het niet. Samen met een andere buurman nam hij poolshoogte, waarna hij de twee verdachten zag vluchten. De buurtbewoners probeerden de inbrekers te pakken, maar dat lukte niet.
Nijmegen - De politie heeft woensdagmiddag 10 december bij een metaalbedrijf aan de Scheepvaartweg in Nijmegen een 33-jarige man uit deze plaats aangehouden omdat hij een metalen plaat aanbood die van diefstal afkomstig is.
Nijmegen - Naar aanleiding van een onderzoek werd op donderdag 20 november een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Koopvaardijweg in Nijmegen aangetroffen.
Nijmegen - Op zes locaties in Nijmegen wordt een nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Op de Wijchenseweg, Sint Annastraat, Van Schuylenburgweg, de Oranjesingel en aan de Energieweg (2x) komen de nieuwe palen. Deze zes flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. De nieuwe digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties. Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.
  • Oozo.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Media Park, Heideheuvel 1, Bob Spaaklaantje 2B, 1217 ZG Hilversum - Kvk nummer 54506158 - BTW nummer NL851332444B01