Vier vreemdelingen aangetroffen in vrachtauto

Woensdag 11 januari 2017
Markt, Oosterhout

Oosterhout - Op een parkeerplaats bij tankstation Kalix Berna langs de A27 zijn vanmorgen in een vrachtauto vier vreemdelingen aangetroffen. Het gaat om twee Iraniërs en twee Irakezen. De 47-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm in het tankstation. Hij vertelde daar in paniek dat er verstekelingen in zijn truck zaten. Hij had ze opgesloten achterin de laadbak van de oplegger. Het viertal dacht dat de vrachtwagen naar Engeland onderweg was.

Agenten spraken met de chauffeur die erg overstuur was. Hij was de parkeerplaats opgereden omdat hij ineens geklop vanuit de laadbak gehoord had. Hij had geen idee hoeveel mensen er achterin zaten.  De dienders openden de laadbak en troffen vier mannen aan, twee uit Irak (30 en 34 jaar) en twee uit Iran (17 en 26 jaar). Zij konden zich niet identificeren en werden aangehouden. 

Engeland

Op het bureau bleek dat zij op een parkeerplaats in Frankrijk stiekem in de vrachtwagen geklommen waren. Ze verkeerden in de veronderstelling dat de chauffeur als eindbestemming Engeland had. De chauffeur was met zijn lading toetjes echter onderweg naar een supermarkt in Nederland. Toen de jongste vreemdeling op zijn mobiele telefoon via zijn GPS zag welke route de chauffeur reed, begonnen zij met bonken om de aandacht van de chauffeur te trekken. 

Onderzoek

Het onderzoek is in handen van de Afdeling Vreemdelingen Identificattie en Mensenhandel van politie eenheid Zeeland West Brabant.. Het viertal gaat na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek het Vreemdelingentraject in. Bij het onderzoek van de vingerafdrukken bleek dat de 30-jarige Iraniër eerder in Nederland heeft verbleven en toen een terugkeerbesluit heeft gekregen. De chauffeur werd in eerste instantie aangehouden ter zake mensensmokkel en is inmiddels in vrijheid gesteld, omdat uit onderzoek bleek dat hem niets te verwijten viel.Meer nieuws uit de omgeving

Oosterhout - Voor de derde keer in twaalf maanden is afgelopen nacht een inbraak gepleegd in een brillenzaak aan de Arendstraat. In april en juni vorig jaar was de zaak ook al doelwit van inbrekers. De dieven hebben ook deze keer een aantal zonnebrillen buit gemaakt.
Oosterhout - Afgelopen nacht, dinsdag 14 februari, is ingebroken in een brillenzaak aan de Arendstraat. De inbrekers zijn er met zonnebrillen vandoor gegaan.
Oosterhout - De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari 2017 rond 04.20 uur twee Tilburgers van 18 en 20 jaar oud aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee worden ervan verdacht die nacht rond 04.00 uur een 19-jarige vrouw uit Oosterhout te hebben mishandeld. Zij deed hiervan aangifte.
Oosterhout - Op een parkeerplaats bij tankstation Kalix Berna langs de A27 zijn vanmorgen in een vrachtauto vier vreemdelingen aangetroffen. Het gaat om twee Iraniërs en twee Irakezen. De 47-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm in het tankstation. Hij vertelde daar in paniek dat er verstekelingen in zijn truck zaten. Hij had ze opgesloten achterin de laadbak van de oplegger. Het viertal dacht dat de vrachtwagen naar Engeland onderweg was.
Oosterhout, Breda - Dinsdag 20 december 2016 omstreeks 20.30 uur zijn op het Heuveleind in Oosterhout twee jongens aangehouden die daar bezig waren met het stelen van een auto, waarvan de sleutel eerder was meegenomen bij een woningoverval op 11 december 2016 aan de Spank in Breda. Het gaat om twee Oosterhouters van 16 en 17 jaar. De politie onderzoekt de eventuele betrokkenheid van hen bij die overval.
Oosterhout - Woensdagavond is rond 23.30 uur opnieuw het kunstwerk ‘De Anoniemen’ in het Slotpark in brand gestoken. Zaterdagavond raakte de beeldengroep ook al door brand beschadigd. De politie houdt vanwege de jeugdoverlast in samenwerking met Handhavers van de gemeente extra toezicht in het centrum. Ook is de recherche bezig met een onderzoek. Getuigen die meer informatie hebben over de vandalen worden nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Oosterhout - Twee mannen zijn zaterdagmorgen aangehouden. Ze hadden harddrugs bij zich.
Oosterhout - Twee jongens I(14 en 15 jaar) zijn vrijdagavond 21 oktober 2016 door de politie betrapt op fietsdiefstal. De jongste verdachte werd op heterdaad op de Bakkerstraat aangehouden. De oudste verdachte die vluchtte werd op zijn huisadres gearresteerd.
Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl
Direct een e-mail bij nieuwe berichten in deze regio?
Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Centrum.
  • Oozo.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Media Park, Heideheuvel 1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum - Kvk nummer 54506158