Vier vreemdelingen aangetroffen in vrachtauto

Woensdag 11 januari 2017
Markt, Oosterhout

Oosterhout - Op een parkeerplaats bij tankstation Kalix Berna langs de A27 zijn vanmorgen in een vrachtauto vier vreemdelingen aangetroffen. Het gaat om twee Iraniërs en twee Irakezen. De 47-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm in het tankstation. Hij vertelde daar in paniek dat er verstekelingen in zijn truck zaten. Hij had ze opgesloten achterin de laadbak van de oplegger. Het viertal dacht dat de vrachtwagen naar Engeland onderweg was.

Agenten spraken met de chauffeur die erg overstuur was. Hij was de parkeerplaats opgereden omdat hij ineens geklop vanuit de laadbak gehoord had. Hij had geen idee hoeveel mensen er achterin zaten.  De dienders openden de laadbak en troffen vier mannen aan, twee uit Irak (30 en 34 jaar) en twee uit Iran (17 en 26 jaar). Zij konden zich niet identificeren en werden aangehouden. 

Engeland

Op het bureau bleek dat zij op een parkeerplaats in Frankrijk stiekem in de vrachtwagen geklommen waren. Ze verkeerden in de veronderstelling dat de chauffeur als eindbestemming Engeland had. De chauffeur was met zijn lading toetjes echter onderweg naar een supermarkt in Nederland. Toen de jongste vreemdeling op zijn mobiele telefoon via zijn GPS zag welke route de chauffeur reed, begonnen zij met bonken om de aandacht van de chauffeur te trekken. 

Onderzoek

Het onderzoek is in handen van de Afdeling Vreemdelingen Identificattie en Mensenhandel van politie eenheid Zeeland West Brabant.. Het viertal gaat na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek het Vreemdelingentraject in. Bij het onderzoek van de vingerafdrukken bleek dat de 30-jarige Iraniër eerder in Nederland heeft verbleven en toen een terugkeerbesluit heeft gekregen. De chauffeur werd in eerste instantie aangehouden ter zake mensensmokkel en is inmiddels in vrijheid gesteld, omdat uit onderzoek bleek dat hem niets te verwijten viel.Meer nieuws uit de omgeving

Oosterhout - Op een parkeerplaats bij tankstation Kalix Berna langs de A27 zijn vanmorgen in een vrachtauto vier vreemdelingen aangetroffen. Het gaat om twee Iraniërs en twee Irakezen. De 47-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm in het tankstation. Hij vertelde daar in paniek dat er verstekelingen in zijn truck zaten. Hij had ze opgesloten achterin de laadbak van de oplegger. Het viertal dacht dat de vrachtwagen naar Engeland onderweg was.
Oosterhout, Breda - Dinsdag 20 december 2016 omstreeks 20.30 uur zijn op het Heuveleind in Oosterhout twee jongens aangehouden die daar bezig waren met het stelen van een auto, waarvan de sleutel eerder was meegenomen bij een woningoverval op 11 december 2016 aan de Spank in Breda. Het gaat om twee Oosterhouters van 16 en 17 jaar. De politie onderzoekt de eventuele betrokkenheid van hen bij die overval.
Oosterhout - Woensdagavond is rond 23.30 uur opnieuw het kunstwerk ‘De Anoniemen’ in het Slotpark in brand gestoken. Zaterdagavond raakte de beeldengroep ook al door brand beschadigd. De politie houdt vanwege de jeugdoverlast in samenwerking met Handhavers van de gemeente extra toezicht in het centrum. Ook is de recherche bezig met een onderzoek. Getuigen die meer informatie hebben over de vandalen worden nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Oosterhout - Twee mannen zijn zaterdagmorgen aangehouden. Ze hadden harddrugs bij zich.
Oosterhout - Twee jongens I(14 en 15 jaar) zijn vrijdagavond 21 oktober 2016 door de politie betrapt op fietsdiefstal. De jongste verdachte werd op heterdaad op de Bakkerstraat aangehouden. De oudste verdachte die vluchtte werd op zijn huisadres gearresteerd.
Oosterhout - In een inpandige parkeergarage van het appartementencomplex aan het Arendshof werden tien auto’s opengebroken. De opengebroken auto’s waren doorzocht op losse spullen. Het lijkt erop dat het schadebedrag vele malen groter is dan de gestolen buit. De garage is normaliter niet voor onbevoegden toegankelijk. De inbraken werden woensdag 19 oktober 2016 om 07.20 uur ontdekt. De politie heeft van de gedupeerden aangiften opgenomen en onderzoekt de zaak.
Oosterhout - Een 20-jarige jongeman uit Oosterhout raakte gewond bij een mishandeling. Hij liep daarbij een snijwond op en ging per ambulance naar het ziekenhuis.
Oosterhout - Twee winkeldieven, een 17-jarige jongen en een 15-jarig meisje hebben zich donderdagavond verzet na hun arrestatie. Ook beledigden ze de dienders.
Groeit of krimpt de bevolking in jouw gemeente? En komen er de komende 24 jaar veel ouderen of juis...
Kanker is over het hele land gezien doodsoorzaak nummer één. Opvallend is dat de ziekte in de ene g...
Max en Tijger zijn landelijk het populairst, maar staan deze namen ook in jouw gemeente bovenaan? B...
Het gaat slecht met de doorstroom van asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Het...
Ongeveer een op de acht lessen op de middelbare school wordt gegeven door iemand die daar niet het ...
Direct een e-mail bij nieuwe berichten in deze regio?
Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Centrum.
  • Oozo.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Media Park, Heideheuvel 1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum - Kvk nummer 54506158