Mishandeling Kanaalstraat Utrecht

Woensdag 7 oktober 2020 16:25

Utrecht

Datum delict
Zondag 14 juni 2020
Zaaknummer
2020186209

In Utrecht raakte een 22-jarige man betrokken bij een verkeersruzie en werd geprobeerd zijn auto te stelen. Bij zijn poging die diefstal tegen te gaan, raakte de man zeer zwaar gewond. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 7.500 euro uit voor de tip die deze zaak oplost. Het slachtoffer heeft na het voorval 19 dagen in coma gelegen. Hij is gedeeltelijk verlamd en aan één oog blind. De politie is op zoek naar de mannen zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Omschrijving

Grof geweld

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni rond 03.00 uur reed de 22-jarige man met twee vrienden over de Kanaalstraat. Voor hen reed een lichtkleurige Volkswagen Polo. Die stopte en keerde ineens en blokkeerde vervolgens de weg.

De 22-jarige man parkeerde zijn Peugeot 206 en ging verhaal halen, waarop ruzie ontstond. Omstanders bemoeiden zich ermee en het meningsverschil ontaardde in grof geweld. Rond de twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit. Het slachtoffer en zijn twee vrienden werden flink toegetakeld. 

Hard tegen fietsenrek

In de chaotische situatie probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. In een poging dit te voorkomen, klampte de man zich vast aan de auto, maar de persoon achter het stuur ging desondanks rijden.

Toen de bestuurder abrupt remde, ter hoogte van de Surabayastraat, kon het slachtoffer zich niet langer vasthouden. Hij viel hard op de grond en belandde met hoge snelheid tegen een fietsenrek.

Terwijl hij ernstig gewond achterbleef, reed de persoon in de gestolen Peugeot een stuk door. Eenmaal in de Palembangstraat parkeerde hij de auto en verdween hij richting het stadscentrum. De vluchtroute is niet duidelijk. Een (1) melder verklaard richting centrum, een andere melder heeft het over de Van Riebeeckstraat stad uitwaarts.

Signalementen

Getuigen wisten van drie daders een signalement te geven. De eerste verdachte, de bestuurder van de Volkswagen Polo, is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen 20 a 25 jaar en zijn lengte rond de 1 meter 87. Hij droeg een kleine tot normale zwarte baard.

Degene die probeerde de Peugeot 206 te stelen is verdachte nummer 2. Ook hij heeft een lichtgetinte huidskleur. Deze man wordt zo’n 26 jaar oud geschat, is een roker, heeft een stevig postuur en droeg een zwart T-shirt. Hij had een zwarte baard en zijn zwarte haar zat naar achteren gekamd. Zijn lengte wordt geschat op ongeveer 1 meter 83

Uit de groep van circa twintig belagers, is er één specifiek omschreven door de vrienden van het slachtoffer. Deze verdachte nummer 3 is ongeveer 23 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur en had een zwart jasje aan. Hij is rond 1.75 meter lang, heeft een smal postuur en had zeer kort geschoren, zwart haar.

Belangrijke getuige

De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen. Met in elk geval één belangrijke getuige heeft de politie nog niet gesproken. Het gaat om de bestuurder van een zwarte auto, mogelijk een Vokswagen Polo. Die reed die nacht enige tijd achter het slachtoffer en heeft waarschijnlijk veel kunnen zien van wat er is gebeurd daar in de Kanaalstraat.

Weet u wie deze persoon kan zijn of was u het zelf, meld het alstublieft. Ook andere mensen die iets van het geweld hebben meegekregen wordt verzocht hun informatie te delen. Dat mag desgewenst ook anoniem.

Wil je meer weten over deze zaak, of heb je een tip voor de politie, lees dan verder op Politie.nl.

Bekijk alle gezochte personen in Utrecht

Mishandeling Kanaalstraat Utrecht

Meer meldingen in deze omgeving

Politie naar Nobelstraat in Utrecht vanwege aanrijding met letsel
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 14:02
Nobelstraat , Utrecht

Op 29 oktober 2020 om 14:02 is de politie uitgereden naar Nobelstraat te Utrecht.

Melding doodslag Utrecht
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 13:05
Utrecht

Zo gaat de mens om met de natuur...moord en doodslag.

Wanneer zou de @Politie hun massale invallen bij de hoofkantoren van.
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 12:16
Utrecht

in Waalwijk en Utrecht plannen? . #growshopwet #metenmettweematen #KuluTrading #Bol.

@endannogniets Recente update:.
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 11:38
Utrecht

Nogal algemeen geformuleerd! Beter: elke Nederlander moet het hele jaar door binnenblijven.

Melding politie Utrecht
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 11:10
Utrecht

De politie zoekt deze man en vrouw die met een gestolen bankpas van een 82-jarige vrouw uit #Haarlem voor bijna 5000 euro pinnen in #Badhoevedorp #Utrecht en #DenHaag.

Melding moord Utrecht
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 11:07
Utrecht

Deel 5 Dit loopt tot de aanslag van Gökman T in Utrecht maar daarna kwam nog de brandstichting in de Notre Dame in Parijs, de onthoofding van Samuel Paty en nu weer een dubbele moord in een Kerk in Nice, waarvan er 1 onthoofd zou zijn. Hoe lang laten we ons nog terroriseren?.

Brandweer met grote spoed naar Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht vanwege brand
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 10:31
Burgemeester Fockema Andreaelaan , Utrecht

Op 29 oktober 2020 om 10:30 is de brandweer met grote spoed uitgereden naar Burgemeester Fockema Andreaelaan te Utrecht.

Brandweer met normale urgentie naar Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht vanwege brand
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 10:31
Burgemeester Fockema Andreaelaan , Utrecht

Op 29 oktober 2020 om 10:31 is de brandweer zonder spoed uitgereden naar Burgemeester Fockema Andreaelaan te Utrecht.

Verwarde schreeuwende man van dak gehaald in Hoogland .
112 melding
Donderdag 29 oktober 2020 om 05:09
Utrecht

De gemeente Utrecht wil in het centrum van de stad een grootschalige teststraat ontwikkelen. Op...

Verwarde schreeuwende man van dak gehaald in Hoogland. #hoogland
112 melding
Woensdag 28 oktober 2020 om 22:12
Utrecht

De gemeente Utrecht wil in het centrum van de stad een grootschalige teststraat ontwikkelen. Op...

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Utrecht

Instellen

© 2012 - 2020 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement