Adblocker gedetecteerd

Beste bezoeker,

We vinden het leuk dat je onze site bezoekt maar we hebben helaas geconstateerd dat je een adblocker gebruikt die er voor zorgt dat er geen advertenties op deze site getoond kunnen worden. Het maken en onderhouden van een website zoals Oozo.nl is erg kostbaar en wordt voor het overgrote deel bekostigd door....advertenties.

Om te zorgen dat we deze website gratis kunnen blijven aanbieden hebben wij je hulp dus nodig. Daarom het vriendelijke doch dringende verzoek om je adblocker uit te zetten of om een uitzondering te maken voor deze website. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Klik dan op onderstaande knop.

Adblocker uitzetten

Criminele motorbendes minder vaak in het openbaar

Woensdag 13 juni 2018 17:03 uur

Nederland

Bron Politie.nl

Bedreiging

Nederland - 13 juni 2018 - De stevige inzet van de overheid om criminele motorbendes te bestrijden werpt zijn vruchten af. Uit de jaarlijkse Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) blijkt dat de intensieve samenwerking tussen het lokaal bestuur, politie, Belastingdienst (waaronder FIOD), Openbaar Ministerie (OM) en Koninklijke Marechaussee er in 2017 toe leidde dat OMG’s zich minder in de openbare ruimte lieten zien. Daarnaast vlakte de groei van het aantal leden af. OMG’s blijven zich gewelddadig opstellen. Enerzijds naar hun eigen leden, die regelmatig worden geïntimideerd en met grof geweld afgeperst. Anderzijds waren functionarissen van lokale overheden en journalisten in 2017 het doelwit van bedreigingen en intimidatie, waar vermoedelijk OMG’s bij betrokken waren. De successen die in 2017 werden geboekt nemen de ernst, aard en de omvang van OMG-gerelateerde ondermijningsproblematiek niet weg, maar voeren de druk op de OMG’s wel op.

De Voortgangsrapportage OMG’s 2017 maakt inzichtelijk welke effecten de gezamenlijke aanpak van de overheid heeft en wat de resultaten zijn van de strafrechtelijke, bestuurlijke en fiscale aanpak van motorbendes. In 2017 verklaarde de rechter Bandidos MC in het gehele land civielrechtelijk verboden, naar aanleiding van het verzoekschrift van het Openbaar Ministerie. Eenzelfde verbod werd uitgesproken over Catervarius (een lokale brotherhood met dezelfde kenmerken als een OMG). Er werd tevens een verzoekschrift ingediend door het OM voor het civielrechtelijk verboden laten verklaren van Satudarah MC. Belangrijke kopstukken van OMG’s werden in 2017 opgepakt en in hechtenis genomen. Bij 61 verdachten werd een gevangenisstraf opgelegd voor het plegen van strafbare feiten in georganiseerd verband. Er werden 276 straffen opgelegd voor strafbare feiten gepleegd door individuele leden. 18 clublocaties werden gesloten, waaronder een woning. Bovendien werd de vestiging van 14 nieuwe clublocaties afgewend. Met nieuwe gebiedsverboden, noodbevelen en afgewende evenementen hebben OMG’s aanzienlijk minder plek in de openbare ruimte. Er werd ruim 450.000 euro in beslag genomen en voor bijna 200.000 aan ontnemingsvorderingen toegewezen. De Belastingdienst inde 10.000 euro en legde op 272.000 euro beslag.

Tweede Kamerlid Kuiken (PvdA) werkt op dit moment aan een initiatiefwetsvoorstel om ook een bestuurlijk verbod van OMG’s mogelijk te maken. Dit verbod moet het mogelijk maken om criminele motorbendes sneller en met directe ingang te verbieden. Omdat een bestuurlijk verbod direct na publicatie ervan ingaat, kan ook direct (strafrechtelijk) actie worden ondernomen door de samenwerkende overheidspartijen. Een verbod biedt mogelijkheden om evenementen zoals ride-outs en clubfeesten, maar ook losse bijeenkomsten in horecagelegenheden, te verbieden. Clublocaties kunnen bovendien makkelijker worden gesloten. De intensieve aanpak van de samenwerkende overheidspartijen om criminele motorbendes te bestrijden gaat ondertussen onverminderd door.

Dit is een persbericht van het Openbaar Ministerie, de politie, de Belastingdienst, FIOD en LIEC-RIEC.
Zie ook het bericht op rijksoverheid.nl.

Bekijk al het lokale nieuws van Nederland

Criminele motorbendes minder vaak in het openbaar

Meer meldingen in deze omgeving

Grounded International B.V.
Nieuw bedrijf
Mei 2018
Veldhuisweg 8, 8362VA Nederland

De besloten vennootschap Grounded International B.V. is gevestigd op Veldhuisweg 8 te Nederland en is actief in de branche Organisatie-adviesbureaus.

Woning Veldhuisweg 12 Nederland
Binnenkijken bij
Woensdag 11 april 2018
Veldhuisweg 12, 8362VA Nederland

Het adres van deze woning uit 1968 is Veldhuisweg 12 te Nederland. Het pand heeft een oppervlakte van 176m² en een perceeloppervlakte van 976m² en heeft 7 kamers kamers waarvan 3 slaapkamers. De geschatte waarde van deze woning is € 350.000.

Nala International B.V.
Nieuw bedrijf
Juni 2016
Veldhuisweg 8, 8362VA NEDERLAND

De besloten vennootschap Nala International B.V. is gevestigd op Veldhuisweg 8 te NEDERLAND en is actief in de branche Organisatie-adviesbureaus.

Woning Veldhuisweg 10 Nederland
Binnenkijken bij
Zondag 26 juni 2016
Veldhuisweg 10, 8362VA Nederland

Het adres van deze woning is Veldhuisweg 10 te Nederland. Het pand heeft een oppervlakte van 225m² en een perceeloppervlakte van 626m² en heeft 6 kamers kamers waarvan 4 slaapkamers. De geschatte waarde van deze woning is € 447.500.

Hennie agrarische dienstverlening
Nieuw bedrijf
April 2016
Rietweg 3, 8362VA NEDERLAND

De onderneming Hennie agrarische dienstverlening is gevestigd op Rietweg 3 te NEDERLAND en is actief in de branche Dienstverlening voor het fokken en houden van dieren.

Gemeente Steenwijkerland - Lengtebeperking Roomslootbrug - Nederland
Bekendmaking
Dinsdag 10 november 2015
Rietweg 3, 8362VA Nederland

Gemeente Steenwijkerland - Lengtebeperking Roomslootbrug - Nederland

H.A. de Lange Holding B.V.
Nieuw bedrijf
Augustus 2015
Rietweg 3, 8362VA NEDERLAND

De besloten vennootschap H.A. de Lange Holding B.V. is gevestigd op Rietweg 3 te NEDERLAND en is actief in de branche Financiële holdings.

H.A. de Lange B.V.
Nieuw bedrijf
Augustus 2015
Rietweg 3, 8362VA NEDERLAND

De besloten vennootschap H.A. de Lange B.V. is gevestigd op Rietweg 3 te NEDERLAND en is actief in de branche Financiële holdings.

Landbouw- en rietteeltbedrijf De Lange
Nieuw bedrijf
Maart 2013
Rietweg 1, 8362VA Nederland

De onderneming Landbouw- en rietteeltbedrijf De Lange is gevestigd op Rietweg 1 te Nederland en is actief in de branche Fokken en houden van schapen en geiten.

Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure): Nederland, Veldhuisweg 10
Bekendmaking
Dinsdag 12 maart 2013
Veldhuisweg 10, 8362VA Nederland

Nederland, Veldhuisweg 10, herbouwen garage (28-2) Reageren? Binnen 6 weken na de datum tussen ha...

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Nederland

Instellen

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

© 2012 - 2019 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen?