“Wout is snel, helder en duidelijk. Je hoeft niet te wachten!”

Zaterdag 26 januari 2019 10:00 uur

Kers Hengelo

Bron Politie.nl

Ontvang updates voor Dalmeden

Hengelo - De politie hield van 27 december 2018 tot 2 januari 2019 een pilot met de chatbot Wout voor het melden van vuurwerkoverlast in Hengelo. De politie heeft de inzet van Wout voor vuurwerkoverlastmeldingen in Hengelo geëvalueerd.

212 meldingen via chatbot Wout

De pilot met chatbot Wout in Hengelo is positief verlopen. Het totaal aantal meldingen van vuurwerkoverlast in Hengelo is behoorlijk toegenomen. Vorig jaar waren er zo’n 50 meldingen van vuurwerkoverlast bij de politie via de telefoon. Het aantal telefonische meldingen van vuurwerkoverlast is dit jaar licht afgenomen. Daar staat tegenover dat er 212 meldingen via Wout zijn binnengekomen wat het totaal aantal inclusief de telefonische meldingen dit jaar op 257 brengt. 

Bijna driekwart van de ondervraagden beveelt Wout aan

De politie heeft aan de gebruikers van Wout gevraagd wat zij van Wout vinden. Uit deze kleine enquête blijkt dat 85% van de ondervraagden Wout opnieuw wil gebruiken en dat 74% Wout aanbeveelt. De ondervraagden waarderen Wout gemiddeld met een 7. Iets meer dan een derde (36%) van de ondervraagden wil ook aangifte kunnen doen via Wout en 58% zou ook graag algemene vragen aan Wout willen stellen. Een gebruiker vat het algemene beeld wat gebruikers van Wout hebben als volgt samen: “Ook al is Wout niet persoonlijk, het is prettig dat je ergens direct terecht kunt”. De laagdrempeligheid en snelheid van het melden via Wout vinden burgers prettig. 

Status van de melding en terugkoppeling

Naast het melden van vuurwerkoverlast bood de politie in de melding ook de mogelijkheid aan de melders om te zien wat er met de vuurwerkmelding gebeurt.  De politie hield de melder op de hoogte van de status en uitkomst van de melding door een online dossier. Zo kon de melder onder andere zien wanneer de politie op de locatie van de melding arriveerde en vertelde de politie ook wat er was aangetroffen op de locatie en hoe er was opgetreden. Ook kreeg de melder een kaartje van de vuurwerkmeldingen te zien. Door middel van kleuren op het kaartje kon de melder zien waar de meeste vuurwerkmeldingen in Hengelo via Wout vandaan kwamen.  Het online dossier scoorde een 7 op een schaal van 10. De ondervraagden vonden het online dossier prettig maar het zou nog wat persoonlijker kunnen. De tekst was volgens een aantal van de melders nog wat te algemeen. 

Toekomst van Wout

Omdat de pilot goed is verlopen, gaat de politie de pilot met Wout op twee manieren uitbreiden. Dit betekent een uitbreiding van Wout naar meer dan een politie-eenheid. Ook gaan we Wout geschikt maken voor meerdere soorten overlastmeldingen. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe Wout nog meer zelf kan gaan leren van zijn fouten door de inzet van artificial intelligence. Omdat de pilot is afgelopen, is Wout nu even niet beschikbaar. De politie gaat nu de ontvangen feedback gebruiken om Wout verder te verbeteren. Maar Wout zal ongetwijfeld binnenkort weer van zich laten horen.

Bekijk al het lokale nieuws van Dalmeden

“Wout is snel, helder en duidelijk. Je hoeft niet te wachten!”

Meer meldingen in deze omgeving

Woning Vlierbes 60 Hengelo (OV)
Binnenkijken bij
Zondag 30-6-2024
Vlierbes 60, 7559RN Hengelo (OV)

Bouwgrond Braam 13 Hengelo (OV)
Binnenkijken bij
Woensdag 5-6-2024
Braam 13, 7559RE Hengelo (OV)

Woning Bornsedijk 36 Hengelo (OV)
Binnenkijken bij
Zondag 12-5-2024
Bornsedijk 36, 7559PT Hengelo (OV)

CTRL Holding B.V.
Nieuw bedrijf
April 2024
Vlierbes 41, 7559RM Hengelo

Talent Portal Nederland B.V.
Nieuw bedrijf
April 2024
Aardbei 19, 7559RS Hengelo

CTRL Breaks B.V.
Nieuw bedrijf
April 2024
Vlierbes 41, 7559RM Hengelo

Logopedie van Cleef
Nieuw bedrijf
April 2024
Muiderslot 14, 7559RZ Hengelo

Lucas Online
Nieuw bedrijf
April 2024
Cantharel 4, 7559RV Hengelo

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Dalmeden

Instellen

Meer nieuws in Dalmeden

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

© 2012 - 2024 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement