Onderzoek na explosie in volle gang

Woensdag 1 augustus 2018 15:49 uur

Daphnestraat Arnhem

Bron Politie.nl

Drugs

Ontvang updates voor Schuytgraaf-Centrum

Arnhem - De politie heeft gisteren de hele dag onderzoek gedaan in en rond de woning in Arnhem waar maandagavond een explosie plaatsvond. Dat onderzoek in en rond het appartementencomplex aan de Daphnestraat is nu afgerond.

In de buurt en in de media zijn veel vragen. Die kunnen nog niet allemaal beantwoord worden, maar we willen we een zo goed mogelijk beeld geven van het onderzoek.

Wie zijn de slachtoffers?

Na de explosie en brand kwamen drie gewonde mannen uit het appartement. Twee van hen zijn overleden. Eén van hen blijkt de 33-jarige bewoner van het appartement te zijn. De andere dode man is nog niet geïdentificeerd. Het derde slachtoffer overleefde de brand en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De politie weet nog niet wie deze man en de tweede overledene zijn. Vermoedelijk komen zij niet uit Nederland. Daardoor kan het zijn dat de identificatie langere tijd gaat duren.

Wat is er precies gebeurd?

Uit eerste onderzoek blijkt dat er een explosie is geweest waarbij er brand is ontstaan in het appartement aan de Daphnestraat. Al snel werden er aanwijzingen voor drugsgerelateerde zaken gevonden. Het sporenonderzoek heeft dat gisteren bevestigd: er is een hoeveelheid drugs aangetroffen in het appartement. Het lijkt er op dat in het appartement drugs zijn verwerkt en dat door het verwerken van die drugs stoffen zijn vrijgekomen waardoor de explosie is ontstaan.

Wat doet de politie aan onderzoek?

Maandagavond is het politieonderzoek meteen gestart. Zo wordt er onderzoek gedaan naar de identiteit van de drie mannen. Gisteren is er uitgebreid sporenonderzoek in het appartement gedaan. Via moderne technieken is het hele appartement in beeld gebracht. Verder zijn er sporen meegenomen voor verder onderzoek. Er zijn ook twee auto’s in beslag genomen voor onderzoek; vermoedelijk zijn dit de auto’s van twee van de slachtoffers. Het appartement is inmiddels vrijgegeven. De politie heeft nog niet kunnen spreken met de overlevende. Op dit moment kan de politie nog niets zeggen over de rol van deze gewonde man in dit onderzoek; medische zorg staat voorop.

Waarom werd de bewakingseenheid ingezet?

Gisterenmiddag verscheen de bewakingseenheid bij het appartement. Deze eenheid bestaat nog niet heel lang en wordt bijvoorbeeld ingezet om stations of gebouwen te bewaken. Omdat er mogelijk een hoeveelheid drugs in de woning lag, werd de inschatting gemaakt dat het veiliger was voor iedereen om het gebouw te bewaken. We wilden het risico uitsluiten dat anderen het appartement zouden binnendringen om spullen weg te halen. Toen het onderzoek afgerond was, bestond dit risico ook niet meer.

Zijn er eerder meldingen gedaan over dit appartement?

De woning stond bij de politie niet bekend in verband met drugscriminaliteit. Er wordt in de media gesuggereerd dat de politie mogelijk al langer extra surveilleerde voor deze flat. Dat is niet het geval. Er wordt nu met alle mogelijk betrokken instanties gekeken of er ergens meldingen zijn binnengekomen.

Wat wordt er gedaan voor de buurt?

Gisteren is er een bijeenkomst gehouden voor buurtbewoners. Wijkagenten waren extra in de wijk aanwezig om met buurtbewoners in gesprek te gaan. Ook de burgermeester bezocht de buurt. De zorg voor de ernstig gewonde slachtoffers heeft op sommige mensen een diepe indruk gemaakt. Daarom heeft de politie slachtofferhulp ingeschakeld voor buurtbewoners die hier behoefte aan hadden.

Bekijk al het lokale nieuws van Schuytgraaf-Centrum

Onderzoek na explosie in volle gang

Meer meldingen in deze omgeving

Brandweer met grote spoed naar de Medeastraat in Arnhem vanwege reanimatie
112 melding
Donderdag 23-3-2023 om 21:41
Medeastraat, 6846ZA Arnhem

Gemeente Arnhem - Aanvraag exploitatievergunning, Pallas Atheneplein 65
Bekendmaking
Dinsdag 21-3-2023
Pallas Atheneplein, 6846XA Arnhem

Woning Thaliastraat 139 Arnhem
Binnenkijken bij
Dinsdag 14-3-2023
Thaliastraat 139, 6846XX Arnhem

Mairin Kamperman-Offermans
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Polluxstraat 248, 6846XP Arnhem

ZorglinQ
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Juventastraat 154, 6846XV Arnhem

Straye Dogwear
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Pallas Atheneplein 97, 6846XA Arnhem

Che Interiors
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Juventastraat 11, 6846XV Arnhem

Arieinstallatie
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Boreasplantsoen 75, 6846XL Arnhem

J&S Flowers
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Juventastraat 169, 6846XV Arnhem

AtYourAdvice
Nieuw bedrijf
Maart 2023
Castorstraat 34, 6846XB Arnhem

Politie naar de Arcadiastraat in Arnhem vanwege aanrijding met letsel
112 melding
Vrijdag 3-3-2023 om 13:02
Arcadiastraat, 6846RC Arnhem

Ambulance met grote spoed naar de Arcadiastraat in Arnhem
112 melding
Woensdag 1-3-2023 om 12:58
Arcadiastraat, 6846RC Arnhem

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Schuytgraaf-Centrum

Instellen

Meer nieuws in Schuytgraaf-Centrum

© 2012 - 2023 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement | Change consent