Adblocker gedetecteerd

Beste bezoeker,

We vinden het leuk dat je onze site bezoekt maar we hebben helaas geconstateerd dat je een adblocker gebruikt die er voor zorgt dat er geen advertenties op deze site getoond kunnen worden. Het maken en onderhouden van een website zoals Oozo.nl is erg kostbaar en wordt voor het overgrote deel bekostigd door....advertenties.

Om te zorgen dat we deze website gratis kunnen blijven aanbieden hebben wij je hulp dus nodig. Daarom het vriendelijke doch dringende verzoek om je adblocker uit te zetten of om een uitzondering te maken voor deze website. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Klik dan op onderstaande knop.

Adblocker uitzetten

Invallen Leeuwarden georganiseerde cocainehandel

Maandag 1 mei 2017 14:50 uur

Apolloweg Leeuwarden

Bron Politie.nl

Drugs

Leeuwarden - De politie heeft op maandag 1 mei op meerdere locaties invallen gedaan in verband met een onderzoek naar de handel in cocaïne. Daarbij zijn acht verdachten aangehouden in de leeftijd van 25 tot 33 jaar. Alle verdachten zijn afkomstig uit Leeuwarden. Er is beslag gelegd op contant geld en voertuigen.

Bij de politie bestond het vermoeden dat een groep Leeuwarders al enige tijd op grote schaal cocaïne verhandelde aan een groot aantal gebruikers in Leeuwarden en omstreken. De klantenkring blijkt uit circa 200 personen te bestaan. De overlast van deze handel en de meldingen van inwoners leidde er toe dat de recherche, in samenwerking met de Criminaliteit Interventie Groep (CIG) van het politie basisteam Leeuwarden en het Openbaar Ministerie, eind 2016 een onderzoek startte naar deze organisatie. Gedurende het onderzoek kwamen diverse verdachten in beeld, die zich binnen de groep bezig hielden met de inkoop en de verkoop van de cocaïne. Het vermoeden bestaat dat de omzet over de afgelopen tijd enkele tonnen bedraagt. Waarschijnlijk wordt de handel in auto’s gebruikt om het drugsgeld wit te wassen.

Acht zoekingen

De politie zocht met een drugs- en geldhond en een zoekploeg van Defensie in zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg in Leeuwarden naar financiële administratie, contant geld en verdovende middelen. De zoekploeg van Defensie is deskundig in het zoeken naar verborgen ruimtes en het zoeken in zeer kleine ruimtes of ruimtes met weinig of geen licht in onveilige situaties. Uiteindelijk is er enkele tien duizenden euro’s aan contant geld, twee automatische vuurwapens (AK-47) en munitie in beslag genomen. Verder is er beslag gelegd op bankrekeningen en aan vermoedelijk verdovende middelen is er een hoeveelheid hennep en cocaine in beslag genomen.  In totaal zijn 12 auto’s, een speedboot en twee scooters in beslag genomen.

Sluiting drugspanden

De gemeente Leeuwarden hanteert als beleid dat een woning of ander pand wordt gesloten als daar binnen een vorm van georganiseerde criminaliteit een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen. De politie maakt naar aanleiding van de invallen van vandaag een bestuurlijke rapportage op die ter beschikking van de gemeente wordt gesteld.

Georganiseerde criminaliteit

De aanpak van georganiseerde criminaliteit is een landelijke prioriteit voor de politie en het Openbaar Ministerie. Er gaan vaak grote geldbedragen om in witwaspraktijken. Met dat crimineel verdiende geld kunnen criminelen zich manifesteren in de bovenwereld en greep krijgen op het leven en de veiligheid van burgers. Met een gezamenlijke aanpak willen politie en het Openbaar Ministerie voorkomen dat er vermenging ontstaat tussen de onder- en bovenwereld en ondermijning van overheidsinstanties en het bedrijfsleven. Het doel is om een eind te maken aan het zorgeloos profiteren van crimineel verdiend geld en om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Misdaad mag niet lonen

Door geld en waardevolle goederen af te pakken laten politie en Openbaar Ministerie zien dat misdaad niet loont. Bij de zoekingen is beslag gelegd op contant geld en op een aantal auto’s. Het geld dat de verdachten hiermee kwijt raken kan niet meer geïnvesteerd worden in nieuwe criminele activiteiten. De waarde van de in beslag genomen goederen dient ter dekking van een eventuele maatregel ter ontneming van de winsten van criminele activiteiten.

Wat kunt u doen?

Gemeenten, bedrijven, waterschappen, politie, brancheorganisaties en ja, ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. 

Melden kan via

Politie 0900-8844 of meldformulier
Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
Team Criminele Inlichtingen 079-3458

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over witwassen en afpakken op de themapagina witwassen en de onderwerpenpagina op www.politie.nl

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=qNHtOfMlVZI

Bekijk al het lokale nieuws van Hemrik

Invallen Leeuwarden georganiseerde cocainehandel

Meer meldingen in deze omgeving

Aangevraagde omgevingsvergunning Adonisweg 29, (11030044) voorzien van de garageboxen van een hellend dak tbv. zonnepanelen en het opnieuw bekleden van de gevels.
Bekendmaking
Dinsdag 11 december 2018
Adonisweg 29, 8938BH Leeuwarden

Aangevraagde omgevingsvergunning Adonisweg 29, (11030044) voorzien van de garageboxen van een hel...

Verdaagde aangevraagde vergunning Hidalgoweg 8, (11028514) plaatsen van twee nieuwe puien en nieuwe kozijnen op elke verdieping, einddatum 03-01-2019.
Bekendmaking
Dinsdag 4 december 2018
Hidalgoweg 8, 8938BA Leeuwarden

Verdaagde aangevraagde vergunning Hidalgoweg 8, (11028514) plaatsen van twee nieuwe puien en nieu...

Melding  Activiteitenbesluit  Milieubeheer
Bekendmaking
Woensdag 28 november 2018
Zuiderkruisweg 1, 8938AP Leeuwarden

Melding Activiteitenbesluit Milieubeheer

Melding  Activiteitenbesluit  Milieubeheer
Bekendmaking
Woensdag 28 november 2018
Neptunusweg 38, 8938AA Leeuwarden

Melding Activiteitenbesluit Milieubeheer

Melding  Activiteitenbesluit  Milieubeheer
Bekendmaking
Woensdag 28 november 2018
Marsweg 2, 8938AM Leeuwarden

Melding Activiteitenbesluit Milieubeheer

Aangevraagde omgevingsvergunning Neptunusweg 17, (11029860) plaatsen van een opslagtent.
Bekendmaking
Maandag 26 november 2018
Neptunusweg 17, 8938AA Leeuwarden

Aangevraagde omgevingsvergunning Neptunusweg 17, (11029860) plaatsen van een opslagtent.

Verleende omgevingsvergunning Avondsterweg 2a, (11028486) tijdelijk plaatsen van een oliebollen kraam, verzenddatum 05-11-2018.
Bekendmaking
Woensdag 14 november 2018
Avondsterweg 2, 8938AK Leeuwarden

Verleende omgevingsvergunning Avondsterweg 2a, (11028486) tijdelijk plaatsen van een oliebollen k...

Met Beleid in Veiligheid B.V.
Nieuw bedrijf
November 2018
Apolloweg 1a, 8938AT Leeuwarden

De besloten vennootschap Met Beleid in Veiligheid B.V. is gevestigd op Apolloweg 1a te Leeuwarden en is actief in de branche Particuliere beveiliging.

Autobedrijf Strikwerda Leeuwarden B.V.
Nieuw bedrijf
November 2018
Zuiderkruisweg 6, 8938AP Leeuwarden

De besloten vennootschap Autobedrijf Strikwerda Leeuwarden B.V. is gevestigd op Zuiderkruisweg 6 te Leeuwarden en is actief in de branche Handel in en reparatie van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (geen import van nieuwe).

Verleende omgevingsvergunning Pallasweg 1, (11027856) wijzigen van de vriescapaciteit, verzenddatum 25-10-2018.
Bekendmaking
Maandag 5 november 2018
Pallasweg 1, 8938AS Leeuwarden

Verleende omgevingsvergunning Pallasweg 1, (11027856) wijzigen van de vriescapaciteit, verzenddat...

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Hemrik

Instellen

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

© 2012 - 2018 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen?