Politie doet inval bij Huissens bedrijf dat vermoedelijk handelt in groeimiddelen bedoelt voor henne

Donderdag 28 maart 2024 15:47 uur

Aak Huissen

Bron Politie.nl

Drugs

Ontvang updates voor Zilverkamp

Huissen - Tijdens een inval bij een bedrijfspand in Huissen zijn veel groeimiddelen voor hennepteelt in beslag genomen. Vermoed wordt dat betrokkenen bij dit bedrijf willens en wetens verstrekten aan derden voor verboden doeleinden. Met behulp van in beslaggenomen administratie en gegevensdragers wordt nog verder onderzoek verricht.

De politie kwam het bedrijf op het spoor door reguliere controles op dit bedrijventerrein en door meldingen die via MMA zijn gedaan. Deze signalen vormden de start van een uitvoerig onderzoek dat op 25 maart heeft geleid tot een inval bij een bedrijfspand in Huissen en een woning in Arnhem. Hieruit bleek dat voor een langere periode bij het bedrijfspand kweekbenodigdheden voor de bedrijfsmatige hennepteelt zijn verkocht. Bij de inval is een 57-jarige inwoner uit Arnhem gearresteerd. De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. In beslaggenomen administratie en gegevensdragers zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Daarnaast is er voor meer dan 8000 euro aan contanten in beslag genomen en is er een autovoertuig meegenomen. De verdachte is een dag later heengezonden en blijft verdachte in het onderzoek.

Verboden

Sinds 2015 zijn growshops, waarin producten worden verkocht die grootschalige hennepteelt mogelijk maken, verboden. Dergelijke producten zijn bijvoorbeeld ventilatoren, droognetten, groeimiddelen, vijverfolie, groeibakken en -stokken en potgrond. Dergelijke producten zijn ook te koop in tuincentra. De combinatie van aanwezige goederen bij een growshop (met de bedrijfsmatige hennepteelt als doel) zorgen er echter voor dat er een strafbaar feit gepleegd wordt. Om dit op te lossen en onveilige situaties te voorkomen, is een integrale aanpak nodig zodat het criminelen moeilijk wordt gemaakt zich bezig te houden met de illegale hennepteelt. Growshops faciliteren de teelt van hennep. Achter de teelt en handel gaat vaak een wereld van geweld en afpersing schuil. Tevens levert het telen van hennep brandgevaarlijke situaties op voor zowel bewoners als omwonenden.

Wat kunt u doen?

De strijd tegen ondermijning is een gezamenlijke inspanning van onder meer politie, gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen! Heeft u een vermoeden van een growshop of hennepgerelateerde activiteiten in uw buurt? Neem dan contact op via het gebruikelijke nummer van de Politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (telefonisch: 0800-7000 of digitaal: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/).  Door uw verdenkingen of verdachte signalen te delen, helpt u mee aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Door verdachte signalen te melden, zorgt u ervoor dat de politie (tezamen met andere veiligheidspartners) kan optreden.

Bekijk al het lokale nieuws van Zilverkamp

Politie doet inval bij Huissens bedrijf dat vermoedelijk handelt in groeimiddelen bedoelt voor henne

Meer meldingen in deze omgeving

Brandweer met grote spoed naar de Kolk in Huissen vanwege reanimatie
112 melding
Zaterdag 20-7-2024 om 05:44
Kolk, Huissen

Woning Dissel 30 Huissen
Binnenkijken bij
Zaterdag 20-7-2024
Dissel 30, 6852DR Huissen

Woning Stuurboord 20c Huissen
Binnenkijken bij
Zaterdag 20-7-2024
Stuurboord 20c, 6852CD Huissen

Brandweer met grote spoed naar de Uivernest in Huissen
112 melding
Maandag 15-7-2024 om 12:02
Uivernest, Huissen

Traumahelikopter met grote spoed naar de Uivernest in Huissen
112 melding
Maandag 15-7-2024 om 12:01
Uivernest, Huissen

Brandweer met grote spoed naar de Bessenmaat in Huissen vanwege gebouwbrand
112 melding
Zondag 14-7-2024 om 19:44
Bessenmaat, Huissen

Brandweer met gepaste spoed naar de Nielant in Huissen vanwege stormschade
112 melding
Zaterdag 6-7-2024 om 15:56
Nielant, 6852EJ Huissen

VAN HET-Sales
Nieuw bedrijf
Juli 2024
Dullert 37, 6852MB Huissen

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Zilverkamp

Instellen

Meer nieuws in Zilverkamp

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

© 2012 - 2024 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement