Oud beeldmateriaal uit Oranjelaan

Onze beeldbank met historische foto's is inmiddels gevuld met meer dan een miljoen foto's, daterend vanaf ongeveer 1750 tot heden. Kijk snel welke foto's en ander oud beeldmateriaal wij hebben gevonden in Oranjelaan.

1750

Donderdag 20 oktober 2022

Foto Belgenlaan te Amersfoort
1995 - 2005-01-12

Belgenlaan 9. Zicht vanaf het hoofdgebouw van het Belgenmonument in westelijke richting. Op de voorgrond een oriënteringstafel Belgenmonument; van hieraf had men in de jaren dertig een panoramisch uitzicht over de omgeving (zie foto nr. 06865).

Foto Belgenlaan te Amersfoort
1995 - 2005-01-12

Belgenlaan 9, Amersfoort. Monument als teken van dank aan het Nederlandse volk en als herinnering aan het oorlogsleed van het Belgische volk tijdens de oorlog van 1914-1918. Gebouwd in 1916-1918 op hoog punt van de Berg met panoramisch zicht naar het westen door tuin met lage beplanting. Hoofdgebouw bestaat uit drie torengebouwen (waarbinnen herdenkingsruimten) verbonden door in- of uitspringende muurvlakken. Aan de pleinzijde (zie deze foto) bevindt zich een galerij met kap. In baksteen uitgevoerde wapenschilden en allegorische voorstellingen in gemetalliseerd beton versieren de muurvlakkken. Met in de architectuur opgenomen bloembakken wordt een verbinding tussen gebouw en tuinaanleg gelegd. Invloeden van de Amsterdamse School.

Foto Belgenlaan te Amersfoort
1995 - 2005-01-12

Belgenlaan 9. Detail van het Belgenmonument. Allegorische voorstelling van de Vrede op de achtergevel van het hoofdgebouw.

Foto Belgenlaan te Amersfoort
1995 - 2005-01-12

Sculptuur voorstellende de 'Slachtoffers van den oorlog'. Deze sculptuur is het rechter van drie panelen achterop de losstaande muur van het Belgenmonument, die tezamen 'De Droefheid' uitbeelden.

Foto Prins Clauslaan te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 12 (voorheen Utrechtseweg 243), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 48 (voorheen Utrechtseweg 255), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 2 (voorheen Utrechtseweg 233), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 6 (voorheen Utrechtseweg 237), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 42 (voorheen Utrechtseweg 253), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Prins Clauslaan te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 14-38 (voorheen Utrechtseweg 245-249), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Het hoofdgebouw is gebouwd rond een binnenplaats en heeft twee bouwlagen en zadeldaken met dakkapellen. De voorgevel wordt gekenmerkt door een smalle middenrisaliet van drie bouwlagen met daarop een topgevel en twee haaks op elkaar staande zadeldaken. Kenmerkend zijn de chalet dakvormen, de ontlastingsbogen en de muurankers. Links en rechts voor het hoofdgebouw staan twee directiewoningen. Deze hebben een afgewolfd zadeldak en verder chalet elementen en pirons.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 50 (voorheen Utrechtseweg 261), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 44 (voorheen Utrechtseweg 255), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 8 (voorheen Utrechtseweg 239), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Prins Clauslaan te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 10 (voorheen Utrechtseweg 241), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Foto Koningin Beatrixplantsoen te Amersfoort
1993-04

Koningin Beatrixplantsoen 40 (voorheen Utrechtseweg 251), Amersfoort. Het pand maakt deel uit van een in U-vorm aangelegd ensemble van hoofdgebouw en woningen uit 1908, gebouwd als Rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit pand wordt gekenmerkt door de witgepleisterde kubusvorm van twee bouwlagen met afgeplat schilddak en verder rode banden en ontlastingsbogen.

Buurten in De Berg Noord

Meer nieuws in Oranjelaan

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

Gezocht door de politie

Bekijk volledige most wanted lijst

Vermiste kinderen

Meer vermiste kinderen

© 2012 - 2025 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement