Oud beeldmateriaal uit Albert Cuypstraat

Onze beeldbank met historische foto's is inmiddels gevuld met meer dan een miljoen foto's, daterend vanaf ongeveer 1750 tot heden. Kijk snel welke foto's en ander oud beeldmateriaal wij hebben gevonden in Albert Cuypstraat.

1750

Donderdag 20 oktober 2022

Foto Burgerbuurt te Amersfoort
1985-11-26 - 1985-12-03

"Dostlar" Turks Theehuis, restaurant en bakkerij, Leusderweg 16 in Amersfoort.

Foto Burgerbuurt te Amersfoort
1985-11-26 - 1985-12-03

"Dostlar" Turks Theehuis, restaurant en bakkerij, Leusderweg 16 in Amersfoort. De oven met turks brood.

Foto Prinses Julianaplein te Amersfoort
1992 - 1994

Luchtfoto van delen van het Bergkwartier, Vermeerkwartier, binnenstad, Zonnehof, Soesterkwartier, Industriekwartier Isselt en Koppel. Links onderaan een overzicht van de woningen op het voormalige Juliana van Stolbergterrein.

Woensdag 19 oktober 2022

Foto Bisschopsweg te Amersfoort
1940-05-01

Leerlingen van de Amersfoortsche Industrie- en Huishoudschool luisteren naar een toespraak van mej. A.W. de Greeuw, die sinds 1938 directrice was. De school bestond die dag vijfendertig jaar. De foto is 's ochtends genomen vanuit het schoolgebouw aan de Bekensteinselaan 37 in Amersfoort. Op de achtergrond woningen aan de Bisschopsweg. Van links naar rechts: Bisschopsweg 85, een naamloos achterommetje, Bisschopsweg 81 (de winkel van rijwielhandelaar H.C. Ravesloot) en Bisschopsweg 79.

Foto Bisschopsweg te Amersfoort
1940-05-01

Toespraak van mej. A.W. Greeuw, sinds 1938 directrice van de Amersfoortsche Industrie- en Huishoudschool, in Amersfoort. De school aan de Bekensteinselaan 37 bestond die dag vijfendertig jaar. Op de achtergrond (v.l.n.r.) Bisschopsweg 81 (de winkel van rijwielhandelaar H.C. Ravesloot), 79 en 77.

Foto Arnhemseweg te Amersfoort
1919 - 1935

In bad in Kindertehuis Aldegonde van de Vereniging Kinderzorg, Arnhemseweg 67.

Foto Albert Cuijpstraat te Amersfoort
1932

Luchtfoto van een deel van Dorrestein en Leusderkwartier in Amersfoort. Uiterst linksboven een puntje van het park van Huize Zonnehof en de Arnhemseweg met geheel boven de garage Van Hamersveld. Iets naar rechts loopt de Bekensteinselaan naar beneden en kruist eerst de Lange Beekstraat (met de Jan Ligthartschool op nummer 5), dan de Aldegondestraat (naar links) en de Frederik van Blankenheymstraat (naar rechts). Op het pleintje (rechts) staat de Wilhelminaboom. De Bekensteinselaan eindigt in een T-kruising met de Bisschopsweg. Deze kruist geheel links de Arnhemseweg, die naar rechtsbeneden loopt en dan kruist met de Vermeerstraat (naar rechts). Onder de Bisschopsweg, rechts van de Arnhemseweg ligt het Van Ostadeplein. Links van de Arnhemseweg tussen het groen kindertehuis "Aldegonde". Vanaf dit tehuis loopt naar rechts de Albert Cuijpstraat. Deze heeft rechts een T-kruising met de Hobbemastraat met een kenmerkende verbreding met groen in het midden. Iets lager in de elleboog staat de pasgebouwde openluchtsschool Vincent van Gogh, ontworpen door C.B. van der Tak. In de onderste helft loopt diagonaal de spoorlijn naar Kesteren (Ponlijn). Links van de spoorlijn loopt naar beneden de Miereveldstraat. Deze kruist de Frans Halsstraat. Dan komt er een pleintje met groen. Hieraan staat (op nummer 72) de Christelijke Lagere School, gebouwd in 1920. De Miereveldstraat eindigt bij de T-kruising met de Rembrandtstraat. Vluchtbaan 6, nummer 115.

Foto Leusderweg te Amersfoort
1931

"Ontsierende reclame" op een winkelpand aan de Leusderweg 14, hoek Kroontjesmolen, Amersfoort.

Foto Kroontjesmolen te Amersfoort
1924 - 1926

Eenvoudige woning aan de Kroontjesmolen, Amersfoort.

Foto Kroontjesmolen te Amersfoort
1924 - 1926

Eenvoudige woning aan de Kroontjesmolen, Amersfoort.

Foto Ruijsdaelstraat te Amersfoort
1920 - 1930

Het Van Ostadeplein in Amersfoort, gezien vanuit de Ruijsdaelstraat.

Foto Ruijsdaelstraat te Amersfoort
1920 - 1930

Het Van Ostadeplein in Amersfoort, gezien vanuit de Ruijsdaelstraat. Het poortgebouw links leidt naar de Paulus Potterstraat.

Foto Arnhemseweg te Amersfoort
1900 - 1903

Huize Aldegonde, vestiging van het kindertehuis Kinderzorg, aan de Arnhemseweg 67, Amersfoort.

Foto Jan Steenstraat te Amersfoort
1923

Luchtfoto van het grotendeels nog onbebouwde Vermeerkwartier in Amersfoort. Het weidegebied op de voorgrond werd sinds eeuwen "De Oude Gracht" genoemd. Daarachter loopt de Vermeerstraat, met rechts het wijkje Paulus Potterstraat / Jan Steenstraat / Van Ostadeplein en Ruijsdaelstraat. De van Woustraat en Albert Cuypstraat zijn nog niet aangelegd. Verder naar achteren loopt de Arnhemseweg.

Buurten in Vermeerkwartier

Meer nieuws in Albert Cuypstraat

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

Gezocht door de politie

Bekijk volledige most wanted lijst

Vermiste kinderen

Meer vermiste kinderen

© 2012 - 2025 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement