Onze beeldbank met historische foto's is inmiddels gevuld met meer dan een miljoen foto's, daterend vanaf ongeveer 1750 tot heden. Kijk snel welke foto's en ander oud beeldmateriaal wij hebben gevonden in Bekenstein en De Luiaard.
Optocht in Amersfoort ter herdenking van de geboorte van Willem de Zwijger, april 1533 - 1933. "Begin der stoet". Brug bij de Hendrik van Viandenstraat, gezien naar de Kleine Haag.
Lagerweij & Potter, Stadsring 141, Amersfoort.
Emmaus Kringloopwinkel, Hendrik van Viandenstraat 4, Amersfoort.
Stadsring 105 in Amersfoort. Herenhuis uit 1914 op L-vormige plattegrond. Twee bouwlagen met daarop twee haaks op elkaar staande schilddaken. Aan de voorzijde een brede dakkapel met segmentvormige bekroning. Meest kenmerkend is de grote erker op bakstenen basement met toscaanse zuilen, kroonlijst en baluster hekwerk van balkon. Verder de ingangspartij in portiek en de strekken met gele accenten.
De Korte Beekstraat 1 in Amersfoort. Villa uit 1893 met overstekend zadeldak op schoren. Kenmerkend zijn de chaletdakvormen met houten panelen en lijsten.
Toeschouwers op een balkon aan de Hendrik van Viandenstraat, bij de intocht van "bisschop Hendrik van Vianden". Deze intocht vond plaats tijdens de eeuwfeesten van 1959. Oorspronkelijk bijschrift: "De belangstelling voor de intocht van de bisschop Hendrik van Vianden was zeer groot. Zelfs op de balkons verdrong men zich om maar niets van het schouwspel te hoeven missen."
Eeuwfeesten 1959: "De bisschop Hendrik van Vianden, die op grootste wijze zijn intocht hield in de Hendrik van Viandenstraat. De bisschop in gesprek met zijn bediende." (Oorspronkelijk bijschrift.)
Optocht door de Arnhemseweg, bij Pon Automobielhandel op nr. 2-4, Amersfoort. Waarschijnlijk is dit de intocht van een wandelsportevenement.
De Aldegondestraat in Amersfoort. Vanaf links Aldegondestraat 81 en lager. Op de achtergrond de flat / winkels aan het Julianaplein.
De feestelijk verlichte Arnhemseweg in Amersfoort op een zomeravond, tijdens het zevenhonderdjarig bestaan van de stad. Opname vanaf de Rondweg (later: Stadsring); links de Pon-garage. Oorspronkelijk bijschrift: "Ook de Arnhemseweg heeft zich in een eeuwfeestkleding getooid."
Frederik van Blankenheymstraat. Rechtsaf loopt hij verder. Linksaf de Aldegondestraat. Huisnummers: rechts (vermoedelijk) nr 12/14; in het midden 19, 17 en 15 (van links af). Op het plein de boom die de oorspronkelijke Wilhelminaboom verving.
Aldegondestraat 38 (deels), 40, 42, 44 enz. (van links naar rechts). Op de voorgrond een verkeersdrempel en plantenbak.
Rolstoelrijder aan het begin van de Arnhemseweg, bij de Pon-garage. Zijn weg is moeilijk begaanbaar, omdat er een auto geparkeerd staat voor de afrit van het trottoir.
Het begin van de Aldegondestraat, vanaf de Arnhemseweg. Van rechts naar links nrs. 13 (deels), 15, 17, 19, 21 enz. Op de voorgrond een gemeentelijke plantenbak.
Willem van Mechelenstraat 25 t/m 19 (vanaf links).
© 2012 - 2025 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement XS SM MD LG