Mogelijk inbraken voorkomen door alerte melding

Woensdag 28 december 2016 10:14 uur

Esdoornlaan Haaren

Bron Politie.nl

Diefstal

Ontvang updates voor Haaren

Haaren - Met één telefoontje naar de meldkamer van de politie heeft een alerte getuige in Haaren heel goed mogelijk een of meerdere inbraken voorkomen. Agenten hielden kort na de melding twee mannen met inbrekersgereedschap aan.

De getuige zag dat twee mannen midden in de nacht met rugzakken uit een geparkeerde auto stapten op de Esdoornlaan en de wijk ingingen. Hij belde direct de politie, die met meerdere eenheden naar het tweetal op zoek ging. De mannen werden op basis van het signalement van de getuige getraceerd en staande gehouden. Tijdens deze controle bleken ze in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig en een van hen kon zich niet legitimeren, waarop ze werden gearresteerd. Het gaat om twee mannen van 31 jaar oud; één uit Eindhoven en één zonder vast woonadres. Ze bleken bekenden van de politie te zijn. Een van de mannen is een veelpleger waar het gaat om inbreken.

Inbraken voorkomen

Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek. Het aangetroffen gereedschap werd in beslag genomen. Zover nu bekend is hebben de mannen, waarschijnlijk door dat ene telefoontje van de getuige, geen kans gezien daadwerkelijk toe te slaan. Bel daarom altijd direct met het alarmnummer 112 bij verdachte situaties zoals deze!

Waarom 112 bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Ook voorbereidingen strafbaar

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Bekijk al het lokale nieuws van Haaren

Mogelijk inbraken voorkomen door alerte melding

Meer meldingen in deze omgeving


MCV E-commerce V.O.F.
Nieuw bedrijf
Juni 2024
Reitselaan 45, 5076CB Haaren

Woning Kantstraat 30 Haaren
Binnenkijken bij
Woensdag 5-6-2024
Kantstraat 30, 5076NR Haaren

Woning Kerkstraat 21 Haaren
Binnenkijken bij
Zaterdag 1-6-2024
Kerkstraat 21, 5076AS Haaren
Woning De Tiend 22 Haaren
Binnenkijken bij
Vrijdag 17-5-2024
De Tiend 22, 5076GZ Haaren

Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Haaren

Instellen

Meer nieuws in Haaren

Weten hoe eenvoudig het is om af te vallen? Zonder pillen en smeersels en zonder je in het zweet te werken!
Kijk op eenvoudig-afvallen.nl

© 2012 - 2024 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement