Gezochte personen in Nieuwegein

Onderstaande personen worden verdacht van een misdrijf in Nieuwegein of zijn juist slachtoffer van een misdrijf. Ook vind je hier personen die zijn veroordeeld voor een misdrijf, maar die vluchtten voor ze hun straf konden uitzitten.

  Gisteren

  Phishing Nieuwegein

  Nieuwegein - Een echtpaar uit Nieuwegein raakt meer dan 20.000 euro kwijt aan oplichters. Ze zijn het zoveelste slachtoffer van spoofing; criminelen die zich via de telefoon voordoen als bankmedewerkers.

  Nieuwegein
  Gewapende overval op bouwmarkt Nieuwegein

  Nieuwegein - Op maandag 23 november heeft een meisje van 17 avonddienst bij de bouwmarkt aan de Laagraven in Nieuwegein. Zij werkt achter de kassa, maar als er rond tien over half acht geen klanten zijn, die iets af willen rekenen, loopt zij even van haar plek, maar blijft wel bij het kassablok. Dan ziet zij dat een geheel in het donker geklede jongeman (dader 1) met een afgedekt gezicht en een mes in zijn rechter hand en een witte plastictas van de supermarkt Hoogvliet in zijn linkerhand de winkel binnenkomt.

  Nieuwegein

  Zondag 15 november 2020

  78-jarige vrouw opgelicht in Nieuwegein

  Nieuwegein - Op maandagochtend 10 augustus wordt een 78-jarige vrouw uit Nieuwegein op haar huistelefoon gebeld door een man die zegt van de bank te zijn. Hij meldt dat haar bankpas en computer zijn gehackt. Hij weet haar zover te krijgen om haar bankpas in een enveloppe te doen en die aan een andere ‘bankmedewerker’ mee te geven, die bij haar aan de deur komt. Ook weet de man aan de telefoon haar pincode te ontfutselen. Met die bankpas en pincode wordt vervolgens voor meer dan tienduizend euro gepind in Nieuwegein, Utrecht, Ede en Arnhem.

  Nieuwegein

  Donderdag 12 november 2020

  Man beroofd van portemonnee Nieuwegein

  Nieuwegein - Op donderdagavond 15 oktober gaat een 28-jarige man uit Nieuwegein aan het eind van de middag een stuk wandelen in Park Oudegein in Nieuwegein. Na een dik uur te hebben gewandeld, het is dan rond vijf over half zeven en al aardig donker aan het worden, ziet hij op het bankje bij de drie ooievaarsnesten een jongeman zitten. Bij het bankje staat een fiets. De jongeman heeft een hoodie over zijn hoofd en zit voor zich uit te kijken. De Nieuwegeiner besteedt geen aandacht aan hem en loopt door in de richting van de uitgang van het park aan de kant van de tennisvereniging. Als de wandelaar ongeveer 100 tot 150 meter verder is gelopen, hoort hij rennende voetstappen achter zich. Hij denkt dat het een jogger is. Die persoon passeert hem, draait zich om en spreekt hem aan. De wandelaar ziet dat het gezicht van die persoon is afgedekt en dat hij een capuchon over zijn hoofd heeft. Hij herkent aan de kleding en het postuur dat het de jongeman is, die hij het net daarvoor op het bankje heeft zien zitten. De jongeman bedreigt hem met een mes en eist zijn portemonnee. Het slachtoffer voelt zich dermate bedreigd, dat hij zijn portemonnee aan de straatrover afgeeft. De straatrover rent vervolgens terug in de richting van het bankje. Het slachtoffer kan niet zien of hij daar op de fiets stapt, die hij daar eerder had zien staan of dat hij zijn vlucht te voet voortzet. Het slachtoffer zelf rent weg richting de uitgang van het park aan de zijde van de tennisvereniging en belt 1-1-2. Meerdere politie-eenheden gaan die kant op, maar zij treffen de straatrover niet meer aan. Ook zien zij geen fiets bij het bankje staan, dus vermoedelijk is de straatrover op de fiets het park uit gevlucht.

  Nieuwegein

  Direct een e-mail ontvangen bij nieuwe meldingen in deze regio?

  Meld je dan GRATIS aan voor de Oozo Alert service voor Nieuwegein

  Instellen

  Meer nieuws in Nieuwegein

  © 2012 - 2021 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement