Gezochte personen in Nederland

Onderstaande personen worden verdacht van een misdrijf of zijn daarvan juist slachtoffer. Ook vind je hier personen die zijn veroordeeld voor een misdrijf, maar die vluchtten voor ze hun straf konden uitzitten.

Vannacht

Vrouw wordt uit het niets mishandeld

Utrecht - Op dinsdag 04 augustus fiets een 26-jarige vrouw uit Utrecht rond 07.40 uur over de Nobelstraat in Utrecht in de richting van de Nachtegaalstraat. Zij ziet dat haar een man op een fiets tegemoet komt. Als de man haar passeert, remt hij iets af en slaat de vrouw zonder enige aanleiding vol in het gezicht. Zij schrikt enorm, voelt pijn in haar gezicht en heeft twee tanden door haar lip. Ook valt haar zonnebril op de grond. Zij schiet de stoep op en weet overeind te blijven. Zonder om te kijken, fietst de man door in de richting van het centrum. Op dinsdagochtend 7 juli vond een soortgelijk incident plaats. Die dinsdagochtend loopt een 13-jarig meisje met haar moeder over het trottoir van het Janskerkhof. Hen komt een man tegemoet lopen, die uit het niets het meisje een harde elleboogstoot in haar buik geeft. Zij voelt direct een stekende pijn. De man loopt door naar de bushalte ter hoogte van Janskerkhof 11. Gezien de overeenkomsten tussen beide zaken, gaat het mogelijk om dezelfde verdachte, maar dat is niet zeker. Opvallend is de nabijheid van beide locaties, de agressiviteit uit het niets en overeenkomsten in het signalement.

Utrecht
Vuurwerk door brievenbus Achterberg

Achterberg - In de nacht van zaterdag 7 op zondag 08 november wordt rond 02.05 uur een zwaar stuk vuurwerk door de brievenbus van een woning aan De Weide in Achterberg (Rhenen) gegooid. De bewoners schrikken en denken dat de CV-ketel of de meterkast is ontploft. De woning loopt zware schade op, de bewoonster verwondt haar voet aan de glasscherven en haar zoon loopt een verwonding aan zijn knie op. Een paar dagen later, in de nacht van vrijdag 13 november op zaterdag 14 november rond 03.00 uur, wordt weer bij een woning aan De Weide zwaar vuurwerk een andere woning in gegooid. De schade aan het huis is flink, maar wonder boven wonder raakt er niemand gewond. De bewoners van beide woningen hebben geen idee wie het op hen gemunt heeft en waarom. Of de explosies in Achterberg zijn veroorzaakt door dezelfde dader(s), is onbekend. De politie sluit dat niet uit.

Rhenen > Achterberg
Bankhelpdeskfraude Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Een 79-jarige uit Alphen aan den Rijn werd op vrijdag 25 september gebeld door iemand die zich voorstelde als een bankmedewerkster.

Alphen aan den Rijn

Vrijdag 27 november 2020

Wie herkent deze pinners?

Rotterdam - Drie weken geleden toonden we beelden van een pinner die vermoedelijk betrokken is bij oplichting van twee 18-jarige meiden. We toonden de beelden van één van de verdachten die pint. We hebben nieuwe beelden die we tonen in Bureau Rijnmond. Herkent u de pinners?

Rotterdam

Vannacht

Hulp publiek nodig! Wie was er betrokken bij de brandstichting Moreelselaan?

Eindhoven - In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juli werd er brand gesticht bij een huis aan de Moreelselaan in Eindhoven. Rond 03.00 uur ’s nachts was er verdachte activiteit van twee personen bij de woning. Er volgde een knal en daarna brand. Een 16-jarige jongen die op de bank lag te slapen raakte ernstig gewond. Een destijds 17-jarige jongen uit Helmond kwam in beeld als verdachte en werd op 15 september opgepakt. Het onderzoek naar de brandstichting is echter nog altijd in volle gang. Maar we vragen uw hulp bij het vinden van een tweede verdachte.

Eindhoven
Inbraak in en diefstal uit woning Prinsengracht

Amsterdam - De politie is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op dinsdag 10 maar t 2020 in te hebben gebroken bij een woning aan de Prinsengracht. De politie deelt beelden van de verdachten en hoopt dat mensen meer informatie over de twee hebben.

Amsterdam
Ontploffing explosief bij en beschieting van kapperszaak Slotermeerlaan

Amsterdam - In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus 2020 ontploft bij een kapperszaak aan de Slotermeerlaan een explosief. Bijna exact 24 uur later wordt dezelfde kapperszaak beschoten. Beide incidenten staan op beeld, net als verschillende verdachten en een gebruikte motorscooter.

Amsterdam
Poolse autohandelaar in Almkerk beroofd door nepagenten

Almkerk - Een Poolse autohandelaar wordt door een nepagent beroofd van zijn contante geld dat hij bij zich heeft om in Nederland auto's te kopen.

Woudrichem > Almkerk

Vrijdag 27 november 2020

Wie herkent vier verdachten van mishandeling en poging straatroof?

Amsterdam - In de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september 2020 vindt er even voor middernacht mishandeling plaats bij een poging straatroof. De politie geeft beelden vrij van vier verdachten zijn die betrokken zijn bij de delicten. Omdat het vermoeden bestaat dat zij minderjarig zijn, krijgen zij tot vrijdag 27 november 2020 13.00 uur de tijd om zichzelf te melden. Doen zij dat niet, dan worden zij daarna herkenbaar getoond.

Amsterdam

Vannacht

Verdachten besmeuren trein, conducteur mishandeld

Amersfoort - Op vrijdagavond 12 juni rond 22.40 uur betrapt een conducteur op station Vathorst in Amersfoort zeven graffitispuiters op het perron, die zijn trein met verf bespuiten.

Amersfoort
Bejaarde man slachtoffer pinpasfraude

Heerlen - Een bejaarde man van 81 jaar uit Brunssum is op vrijdag 3 juli jl. slachtoffer geworden van pinpasfraude.

Heerlen
Beroving Vollenhovenkade (Roomburgerpark) Leiden

Leiden - Op 29 september 2020 tussen 21.15 uur en 21.30 uur vond een beroving plaats op de Van Vollenhovenkade (Roomburgerpark) in Leiden.

Leiden
Wie overvielen de Lidl in Maassluis?

Maassluis - Op zaterdag 4 januari, om ongeveer 20.00 uur werd een vestiging van de Lidl aan het Westeinde in Maassluis overvallen door drie mannen.

Maassluis
Woningoverval in Breda

Breda - Aan het begin van dit jaar, op zaterdag 18 januari, wordt een echtpaar in Breda in hun huis overvallen. Er gaat iets opmerkelijks aan vooraf.

Breda
Whatsapp fraude

Gilze - Fraude en oplichting via Whatsapp komt helaas heel veel voor en de daders gaan sluw te werk.

Gilze en Rijen > Gilze

© 2012 - 2020 OOZO.nl - info@oozo.nl - Gegevens verwijderen? | Disclaimer | Privacy statement